Обавештење о измењеном режиму одвијања саобраћаја

Обавештење о измењеном режиму одвијања саобраћаја

У складу са чланом 65. Закона о путевима („Службени гласник РС", број 41/2018 и 95/2018), обавештавају се грађани општине Оџаци да ће у наредном периоду доћи до измене режима одвијања саобраћаја на следећим деоницама:
1. од улице Ратка Павловића у Каравукову (к.п. број 1781 к.о. Каравуково) до улаза у насељено место Оџаци (к.п. број 7667/2 к.о. Оџаци), због обезбеђења зоне радова док трају радови на рехабилитацији наведене деонице општинског пута Л-410, где ће бити постављена привремена саобраћајна сигнализација и опрема пута и измена режима саобраћаја (трећа фаза), а измена режима одвијања саобраћаја на наведеној деоници је планирана за период од 11.11.2019.године до 10.12.2019. године.
2. на делу улице Прохора Пчињског у Каравукову од улице Жарка Зрењанина до улице Ратка Павловића (к.п. број 1781 к.о. Каравуково), због обезбеђења зоне радова док трају радови на рехабилитацији наведене деонице општинског пута Л-410, где ће бити постављена привремена саобраћајна сигнализација и опрема пута и обустава саобраћаја (друга фаза), а измена режима одвијања саобраћаја на наведеној деоници је планирана за период од 10.12.2019.године до 17.12.2019. године.
3. на делу улице Прохора Пчињскогу Каравукову од улице Симе Погачаревића до улице Жарка Зрењанина (к.п. број 1781 к.о. Каравуково), због обезбеђења зоне радова док трају радови на рехабилитацији наведене деонице општинског пута Л-410, где ће бити постављена привремена саобраћајна сигнализација и опрема пута и обустава саобраћаја (друга фаза), а измена режима одвијања саобраћаја на наведеној деоници је планирана за период од 18.12.2019.године до 25.12.2019. године.

У наведеним временским периодима, саобраћај ће се одвијати према Саобраћајном пројекту радне саобраћајне сигнализације, израђеном од стране „ПУТ-ПРОИНГ", агенције за инжењерске делатности и техничко саветовање, а извођач радова и инвеститор су обавезнида:
- привремену саобраћајну сигнализацију и опрему пута постави према Саобраћајном пројекту под стручним надзором овлашћених надзорних органа управљача општинских путева;
- након постављања привремене саобраћајне сигнализације и опреме пута, обавесте МУП-ПУ Сомбор, Одељење саобраћајне полиције о постављању привремене сигнализације;
- ради безбеднијег одвијања саобраћаја у периоду одвијања радова, по потреби, обезбеди перманентно присуство саобраћајне полиције;
- постављену привремену саобраћајну сигнализацију и опрему пута свакодневно надгледају и исту одржавају у исправном стању док трају радови;
- предузимају све потребне мере у циљу безбедног одвијања саобраћаја; и
- по завршеним радовима, а најкасније у року од 24 часа, уклоне непотребне саобраћајне знакове и опрему пута и успостави првобитни режим саобраћаја и о истом обавести управљача општинских путева.

TOP