Обавештење о донетом решењу којим је утврђено да није потребна процена утицаја пројекта на животну средину 28.10.2020.

Носилац пројекта Никола Гутеша, из Бачког Грачаца, ул. VI Личке дивизије бр. 10, поднеo je захтев за одлучивање о потреби процене утицаја на животну средину пројекта: Стаја за говедачија се реализација планира на кат. парц. бр. 2401  К.о. Бачки Грачац, на територији општине Оџаци.

   У спроведеном поступку донето је решење да за предметни пројекат није потребна процена утицаја на животну средину, будући да се за наведене карактеристике пројекта и уз примену важећих техничких норматива и стандарда, као и услова заштите које су утврђене наведеним решењем, не очекују значајни негативни утицаји на животну средину у току коришћења пројекта.

            Донето решење заснива се на анализи захтева, опису пројекта, локацији објекта, при чему је орган имао у виду нарочито локацију пројекта и прописане критеријуме за пројекте наведене у Листи I и II пројеката за које је обавезна односно за које се може захтевати процена утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, бр. 114/08).

            Представници заинтересоване јавности, могу извршити увид у донето решење и изјавити жалбу Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења у средствима информисања, непосредно или преко првостепеног органа.

            Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1 Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, бр. 135/04 и 36/09).

TOP