Нове мере кризног штаба Владе Републике Србије за сузбијање болести COVID-19

Нове мере кризног штаба Владе Републике Србије за сузбијање болести COVID-19

Обавештавају се грађани Општине Оџаци да је кризни штаб Владе Републике Србије за сузбијање болести COVID-19 дефинисао функционисање за предстојећи викенд, с обзиром на измене ограничења кретања.

Грађани старији од 65 година моћи ће да купе намирнице у продавницама у суботу, уместо у недељу, што је до сада био случај. Продавнице ће за најстарије грађане бити отворене у суботу од 04,00 до 07,00 часова. Они ће због куповине намирница моћи да напусте своје домове у периоду од 03,00 до 08,00 часова ујутру.

Власници кућних љубимаца могу од сада изводити своје кућне љубимце свакога дана у периоду између 23,00 часа до 01,00 ујутру и у недељу од 08,00 до 10,00 часова ујутру. Кућног љубимца може извести само једна особа, у трајању од 20 минута, и то не даље од 200 метара од адресе пријављеног пребивалишта.

Кризни штаб Владе Републике Србије је одлучио да на сахранама у Републици Србији, у периоду трајања ванредног стања, може бити присутно највише десет особа, које морају поштовати међусобну раздаљину од два метра.

Овим путем апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници.

 

ОРИГИНАЛНИ ПРИМЕРАК ОБАВЕШТЕЊА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ И ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

TOP