Наредбе Штаба за вaнредне ситуације 27.08.2020.

Наредбе Штаба за вaнредне ситуације 27.08.2020.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Оџаци на седници одржаној дана 27.08.2020. године доноси:

Н А Р Е Д Б У

  1. Обавезно је ношење заштитних маски у затвореном простору (у трговинским и другим објектима јавне намене, јавним и другим установама) као и на зеленој пијаци уз поштовање физичке дистанце од најмање два метра.
  2. Наређује се мерење телесне температуре приликом уласка у објекте јавних установа и јавних предузећа, као и постављање средстава за дезинфекцију руку и дезобаријера испред улаза у објекте јавних установа и објеката јавне намене.
  3. Забрањује се окупљање у затвореном и на отвореном простору више од 5 (пет) лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере заштите.
  4. У јавним парковима и игралиштима, као и током вежбања на отвореном простору дозвољено је окупљање до 5 (пет) лица, уз одговарајуће мере личне заштите.
  5. Забрањује се организовање свечаности, прослава, забавних, културних, спортских и других манифестација у затвореном и на отвореном простору.
  6. Ограничава се рад угоститељских објеката тако да радно време може да отпочне најраније у 07,00 часова а заврши најкасније до 22,00 часа.
  7. Угоститељски објекти дужни су да прилагоде свој рад тако да за једним столом не могу седети више од два лица, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или лица која живе у заједничком домаћинству, уз обавезни размак од два метра између столова. У делу објекта односно припадајућем простору који је на отвореном (летња башта и сл.) неопходно је водити рачуна о држању физичке дистанце између столова и обезбеђивању растојања од најмање 1,5 метара између лица.
  8. У пекарама, објектима за продају и сличним објектима дозвољава се продаја путем шалтера или услуживања истовремено само једног купца.
  9. Ограничава се број особа у трговинским и објектима у којима се пружају услуге на број којим се обезбеђује физичка дистанца од најмање 2 (два) метра.
  10. Налаже се свим установама, правним лицима и грађанима да се придржавају свих прописаних мера које је донела Влада Републике Србије (Уредба о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 (“Сл. гласник РС“ бр.66/20, 93/20, 94/20, 100/20, 109/20) – делатност у области трговине на мало и услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића, препорука Института за јавно здравље Војводине и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ које се односе на предшколске установе, школе, понашање у парковима, дечијим и спортским игралиштима, излетиштима и током вежбања на отвореном, спорт, угоститељске објекте, библиотеке, музеј, теретане и фитнес клубове, фризерске салоне, козметичке салоне, педикир, маникир и масажу, пружање услужних делатности у кући или у стану и друго, као и препоруке других државних органа у вези са поступањем у току епидемије корона вируса.
  11. У јавном превозу, укључујући и такси превоз обавезно је ношење заштитних маски уз редовно проветравање и дезинфекцију возила.
  12. У предшколским установама, установама основног и средњег образовања обавезна је пуна примена превентивних мера.
  13. У циљу заштите здравља становништва од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, престаје са радом отворени базен у Оџацима.
  14. У верским објектима и приликом вршења верских обреда обавезно је спровођење свих превентивних мера заштите.
  15. Налаже се вршиоцима јавних услуга, органима локалне самоуправе, јавним предузећима и установама на територији општине Оџаци, да предузму мере за заштиту запослених и организују вршење услуга грађанима у складу са Препорукама прописаних од стране Владе Републике Србије.
  16. Налаже се појачано прање и дезинфекција јавних простора, улица и јавних површина.
  17. Препоручује се управницима стамбених заједница најмање једном дневно дезинфекција заједничких просторија у стамбеним зградама.

ОРИГИНАЛНИ ПРИМЕРАК НАРЕДБЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

TOP