Мировић у посети Оџацима-обилазак завршних радова на реконструкцији Железничке улице

Мировић у посети Оџацима-обилазак завршних радова на реконструкцији Железничке улице

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, посетио је данас општину Оџаци, како би обишао завршне радове на реконструкцији Железничке улице и Улице Иве Лоле Рибара, у којој је приведена крају друга фаза радова.

Реч је о радовима које је финансирала Покрајинска влада и који ће бити завршени, како је најављено, до краја месеца и то пре рока. Обиласку радова присуствовали су председница општине Оџаци Латинка Васиљковић; народни посланик Горан Николић; потпредседница скупштине АПВ Снежана Седлар; начелник Западнобачког округа Душан Маријан; директор Управе за капитална улагања АПВ Недељко Ковачевић; покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић; директор извођача радова Д.О.О “Пут-инвест” Иван Плазoнић; као и начелник општинске управе са помоћницима председнице општине.

“Ово је највеће градилиште у нашој општини и овај посао завршићемо и пре рока, до 21. новембра”, истакла је председница Општине Оџаци и додала да је за свих осам села у овој општини урађена пројектна документација за реконструкцију улица, а тај посао планиран је за следећу годину. Овoм приликом, Васиљковић се захвалила свим грађанима на стрпљењу током извођења радова на овој локацији.

Пројектом је предвиђена изградња тротоара, бициклистичких стаза и колских прилаза постојећим објектима, а биће решен и досадашњи проблем задржавања воде на коловозу. Постављена је нова,хоризонтална и вертикална, саобраћајна и светлосна сигнализација.

“Покрајинска влада је у протекле три године, преко Управе за капитална улагања Војводине, реализовала 230 пројеката у АП Војводини у области комуналне инфраструктуре”, рекао је Мировић и додао, да се широм АП Војводине завршавају велики послови.

“За протекле три године подигли смо степен инвестирања у свим сегментима живота. У односу на негативну слику која је Војводину пратила до 2016. године, ми смо показали позитивну и светлу слику са много радова, уз поштовање рокова и процедура. Војводину више нико не препознаје по промашеним инвестицијама и злоупотребама и сви економски параметри говоре да је АП Војводина најразвијенији део наше земље са најмањом стопом незапослености и највећим растом у области станоградње и инфраструктуре”, нагласио је данас председник Покрајинске владе.

Укупна вредност друге фазе радова износи 121.450.790,15 динара, од чега је Управа за капитална улагања АПВ обезбедила 76.179.296,07 динара, а општина Оџаци 45.271.494,08 динара.

Локална самоуправа је израдила и документацију неопходну за озелењавање изведене деонице пута, а садња уличног дрвореда обавиће се након стајања вегетације. У ове сврхе, издвојено је 7 милиона динара.

TOP