Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио општину Оџаци

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио општину Оџаци

Општину Оџаци  данас је посетио Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. Повод за посету је разматрање положаја особа са инвалидитетом као и сагледавање могућности за унапређење  услова  за боравак и свакодневно функционисање у локалној заједници. Поред председнице општине мр Латинке Васиљковић и заменика председнице Мирослава Кондића, састанку су присуствовали и Народни посланик Горан Николић, потпредседница Скупштине АП Војводине Снежана Седлар и начелник Зaпаднобачког округа Душан Маријан.

Министар је искористио посету општини Оџаци и  обишао Удружење МНРО "Златна барка"  из Оџака, како би  сагледао у каквим условима деца бораве , те је у изјави за медије изјавио да Министарство у сарадњи са локалном самоуправом финансира функионисање овог дневног боравка, те и да удружење сваке године учествује на програмским конурсима како би подигли на виши ниво само функционисање дневног боравка. Поред тога Министар је истакао и одличну сарадњу са локалном самоуправом те и да општина Оџаци има веома добар однос према особама са инвалидитетом.

Удружење МНРО "Златна барка"  из Оџака, постоји од 2005. године и за сада услуге дневног боравка, које је у склопу удружења користи око 15 корисника.

Секретар Удружења Милинка Студен, се захвалила Министру на посети и локалној самоуправи који имају велико разумевање за ово удружење  као и да им финансијска подршка  коју добијају много значи у остварењу циљева, како за функционисање дневног боравка тако и за комплетан превоз корисника.

У сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, општина Оџаци наставља са реализовањем услуга социјалне заштите и то услуге дневног боравка за децу и одрасле са сметњама у развоју, дневну услугу помоћ у кући старим и инвалидним лицима и услугу личног пратиоца.  У току предходне године услугу социјалне заштите за децу и одрасле са сметњама у развоју користило је 20 особа, услугу помоћ у кући старим и инвалидним лицима користило је 125 лица, док је услугу лични пратилац користило 5 лица. Како би изашли у сусрет особама са инвалидитетом, у плану је унапређење приступне инфраструктуре у Оџацима, као и на  установама на којима нема приступних рампи. – истакла је председница општине Оџаци мр Латинка Васиљковић.

TOP