Mинистар за бригу о селу посетио општину Оџаци

Mинистар за бригу о селу посетио општину Оџаци

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић са сарадницима посетио је данас општину Оџаци, где је разговарао са председником општине Оџаци Гораном Николићем о мерама, које министарство спроводи, како би се унапредили услови живота становника у сеоским срединама.

Након пријема у кабинету, министар, председник општине и сарадници посетили су вишечлану породицу Ожеговић у Раткову, која је решила стамбено питање куповином куће на селу коришћењем средстава Министарства за бригу о селу.

Председник општине Оџаци Горан Николић истакао је да му је драго што Република Србија преко министарства даје ове мере, које малим општинама веома значе, како би људи остали на селу, где ће добити свој дом, у којем ће гајити породицу и васпитавати децу. Путем ове мере до сада је 105 породица у општини Оџаци добило своју кућу захваљујући овој мери министарства за бригу о селу. Исто тако, грађани општине Оџаци добиће још 14 уговора за куповину кућа на селу. Председник општине се овом приликом захвалио председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије на свим мерама које доприносе развитку наше земље.

Министар Кркобабић изразио је задовољство што је једна донедавно празна кућа постала дом младих људи пуних ентузијазма и истакао да је само у Западнобачком округу додељено више од 450 кућа и позвао младе људе да слободно конкуришу.

У посети Оџацима у пратњи министра боравио је и академик Драган Шкорић испред академијског одбора за село Српске академије наука и уметности, који је родом из Бачког Брестовца. Он је овом приликом најавио велики научно стручни скуп који ће се одржати у академији 15. маја,  на којем ће се разговарати о стратегији развоја пољопривреде и села Србије и на којем ће бити представљени резултати пописа пољопривреде.

У Дероњама је министар разговарао са грађанима о мерама министарства планираним за ову годину, о потребама становника, као у улагањима у развој туризма кроз културно туристичке манифестације.

За крај посете гости су обишли етно кућу у Дероњама, коју користе чланице удружења жена, у којој су имали прилике да виде експонате који говоре о историји овог места.

TOP