Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Оџаци у 2019.години

Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Оџаци у 2019.години

Општинско веће општине Оџаци је на 68. седници, одржаној 22.03.2019. године расписaло Конкурс за уфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања на територији општине Оџаци у 2019. години.

Конкурс се расписује ради суфинансирања производње медијских садржаја из области јавног информисања који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана општине Оџаци; подизању квалитета информисања особа са инвалидитетом и припадника других мањинских група; заштити и развоју људских права и демократије; унапређивању правне и социјалне државе; слободном развоју личности и заштити деце и развоју културног и уметничког стваралаштва; развоју образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система; развоју науке, спорта и физичке културе; заштити животне средине и здравља људи; унапређивању медијског и новинарског професионализма и осталих медијских садржаја који доприносе задовољавању потреба грађана општине Оџаци за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације.

Средства опредељења Одлуком о буџету општине Оџаци за 2019. годину („Службени лист општине Оџаци” 17/18) у разделу 5 - Општинска управа, програмска активност 1201, Програм 13: “Развој културе”, програмска активност 1201-0004: “Остваривање и унапређивање јавног интереса у области јавног информисања”, функција 830 – Услуге емитовања и штампања – Пројектно финансирање медија у износу од 8.300.000,00 динара.

Најмањи износ средстава  који се може одобрити по пројекту износи 20.000,00 динара, а највећи износ средстава по пројекту је 8.000.000,00 динара.

На конкурсу може учествовати:

  1. издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медијау Агенцији за привредне регистре, уколико се медијски садржај емитује/дистрибуира на територији општине Оџаци;
  2. правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија и емитује се на територији општине Оџаци.

Право учешћа на Конкурсу немају издавачи који се финансирају из јавних прихода.

Право учешћа на Конкурсу немају лица која су у претходном периоду добила средстванамењена пројектном суфинансирању, а нису у уговором предвиђеном року и у прописаној форми поднела наративни и финансијски извештај о реализацији пројекта, као и лица за која се утврди да су средства ненаменски трошилa.

Учесник Конкурса може конкурисати само са jедним проjектом.

Издавач више медија има право учешћа на Конкурсу с једним пројектом за сваки медиј.

 Учесник конкурса који је у текућој календарској години већ користио средства намењена пројектном суфинансирању у области јавног информисања на републичком, покрајинском или локалном нивоу, може учествовати на конкурсу за суфинансирање истог пројекта само још једном у тој години и то у износу који, уз средства која је већ добио, не прелази 80% вредности пројекта за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за штампане медије, радио, интернет медије и новинске агенције, односно 50% вредности пројекта за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за телевизију.

 Пријаве на конкурс подносе се у року од 20 дана од дана обjављивања Конкурса у листу „Наше новине“, од 26.03.2019. године до 14.04.2019. године.

 Учесник конкурса је обавезан да достави:

  1. Попуњен и оверен пријавни Образац 1 за учешће на конкурсу, у четири примерка.

Образац се преузима са сајта општине Оџаци www.odzaci.rs:

  • Образац 1 – пријава: попуњен предлог пројекта и
  • Образац 1 – табела: попуњен буџет пројекта.
  1. Копије следећих докумената у једном примерку:
  • Потврда Народне банке Републике Србије да нема евидентиране основе и налоге у принудној наплати (да нема блокиран рачун);
  • Решење о регистрацији из Регистра медија који се води у Агенцији за привредне регистре, са подацима уписаним у складу са Законом о јавном информисању и медијима (у обзир се неће узимати решење о регистрацији из Регистра јавних гласила у Агенцији за привредне регистре);
  • Дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма издата од Регулаторног тела за електронске медије;
  • Оверена изjава/сагласностмедија(или више њих)да ће програмски садржаj бити емитован/објављен у том медију (обавезно само за правна лица и предузетнике који се баве производњом медијских садржаја и који су регистровани за продукциjу телевизиjског и радиjског програма);
  • Потписана изјава учесника на конкурсу о томе да ли је учеснику за исти пројекат већ додељена државна помоћ мале вредности (de minimis државна помоћ) у текућој фискалној години и у претходне две фискалне године, односно државна помоћ у текућој фискалној години и по ком основу, за штампане медије, радио, интернет медије и новинске агенције;
  • Потписана изјава учесника на конкурсу о томе да ли је учеснику за исти пројекат већ додељена државна помоћу текућој фискалној годинии по ком основу, за производњу медијских садржаја за телевизију;
  • Визуелни приказ предложеног медијског садржаја (трејлер, примерак новина, џингл и сл).

Позивају се новинарска и медијска удружења, регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса да предложе чланове конкурсне комисије.

Уз предлог за члана комисије, прилаже се и доказ о регистрацији удружења у Регистру удружења.

Позивају се и медијски стручњаци заинтересовани за учешће у раду комисије, да писаним путем предложе чланове комисије Општинском већу општине Оџаци. Уз предлог за члана комисије потребно је доставити и кратке биографије.

Предлози за чланове комисије достављају се у року од 20 дана од дана објављивања Конкурса у  листу „Наше новине“,закључно са 14.04.2019. године.

Предложена лица не смеју бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију, у складу са правилима о борби против корупције.

Пријаве пројеката слати на адресу: Општина Оџаци, Општинско веће општине Оџаци, ул.Кнез Михајлова бр. 24, са назнаком: „За Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања на територији општине Оџаци у 2019. години”.

Пријаве које стигну ван прописаног рока или на погрешном обрасцу, неће бити разматране.

Решење о расподели средстава по расписаном конкурсу, биће обjављено на интернет страници општине Оџаци www.odzaci.rs и достављено свим учесницима конкурса у електронској форми.

Додатне информациjе се могу добити радним данима од 11 до 13 часова на телефон: 025/466-054.

Комплетан текст конкурса, као и потребни документи и обрасци, могу се преузети на следећим линковима:

Конкурс за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања на територији општине Оџаци у 2019. години  

Образац 1 Буџет пројекта  

Образац 1 Пријава за пројектно суфинансирање..

Образац 2 Наративни и финансијски извештај

Образац 2 Финансијски део извештаја

TOP