Исидора Ђаковић на челу општине Оџаци

Исидора Ђаковић на челу општине Оџаци

Конститутивна седница Скупштине општине Оџаци одржана је данас и на њој је усвојен извештај Изборне комисије о резултатима локалних избора, верификовани су мандати 27 одборника, изабран је председник и заменик председника општинског парламента и постављен секретар Скупштине.
На основу резултата избора одржаних 2. јуна, изборна листа „Александар Вучић – Оџаци сутра“ има апсолутну скупштинску већину са 24 мандата, а листа „Оџаци против насиља- др вет.мед. Милован Станковић” 3 мандата.
За председника СО Оџаци, на предлог скупштинске већине, изабран је Власко Грујичић (СНС) из Раткова. Заменик председника Скупштине Мирко Церовић (СПС) из Лалића, док је за секретара Скупштине постављена Данка Цветићанин (СНС) из Раткова. 
Председник Скупштине општине и његов заменик изабрани су на функције већином гласова. По речима новог председника Скупштине, избор на ову функцију је велика част, али и обавеза да се настави са великим радом.
„Данас смо конституисали Скупштину и изабрали смо извршну власт, сада је на нама да оправдамо поверење грађана и решавамо све проблеме грађана кроз рад Општинског већа, који ће Скупштина да испрати”, рекао је Грујичић. 
Након конститутивне, одржана је и друга седница новог сазива локалног парламента, на којој је за председника општине изабрана Исидора Ђаковић из Оџака. На њен предлог, за заменика председника општине изабран је Срђан Стојановић (СНС) из Каравукова, као и чланови Општинског већа: Нинко Адамовић, Зоран Павловић, Игор Новаковић, Славен Кључар, Драган Грмуша, Ивана Пустињаковић, Катица Узелац. 
Новоизабрани председник општине Оџаци, госпођа Исидора Ђаковић је мастер економиста из Оџака, а на ову функцију долази са изборне листе Српске напредне странке „Александар Вучић – Оџаци сутра“, која је на изборима одржаним 2. јуна 2024. године добила апсолутно поверење грађана. Претходно је обављала дужност директора банке Поштанска штедионица, филијала Суботица. 
Исидора Ђаковић, новоизабрани председник општине истакла је да су приоритети улагање у инфраструктуру, уређење тротоара и улица, привлачење нових инвеститора, улагања у пољопривреду, решавање проблема водоснабдевања, наставак израде планске документације, улагања у здравство, културу, спорт, неговање сарадње са вишим нивоима власти.
На седници је констатована и оставка Дејана Костића, на место директора Спортско-пословног центра Оџаци, а именован је Игор Праћа, који ће убудуће обављати функцију в.д. директора Спортско-пословног центра Оџаци.
TOP