Формиран Привремени орган општине Оџаци

Формиран Привремени орган општине Оџаци

Влада Републике Србије 20.02.2020.године донела је Одлуку о распуштању Скупштине општине Оџаци и образовању Привременог органа општине Оџаци. Привремени орган обавља текуће и неодложне послове из надлежности Скупштине општине Оџаци и извршних органа општине утврђене законом и Статутом општине, до конституисања Скупштине и избора извршних органа након одржаних избора, у складу са законом.

У Привремени орган општине Оџаци именовани су:

  1. За председника: Горан Николић,
  2. За чланове:  

- Власко Грујичић,

- Милорад Станишић,

- Јожеф Кленанц и

- Ивана Пустињаковић.

 

 1. седница Привременог органа општине Оџаци одржана је у уторак, 25.фебруара 2020.године са почетком у 09,00 часова. Након усвајања Записника са 30. седнице Скупштине општине и Записника са 98. седнице Општинског већа општине Оџаци, донет је и Пословник Привременог органа општине Оџаци којим је уређена организација, начин рада и друга питања од значаја за рад Привременог органа општине Оџаци.

 

Након тога, донет је и Закључак о констатацији престанка мандата одборницима Скупштине општине Оџаци и радним телима Скупштине општине Оџаци,Решења о престанку функције:

-Председнику Скупштине општине Оџаци,

-Заменику председника Скупштине општине Оџаци,

-Секретару Скупштине општине Оџаци,

-Заменику секретара Скупштине општине Оџаци,

-Председнику општине Оџаци,

-Заменику председника општине Оџаци и

-Решење о престанку мандата члановима Општинског већа општине Оџаци.

 

Именовани су и секретар и заменик секретара Привременог органа који ће се старати о обављању стручних и техничких послова у вези са сазивањем и одржавањем седница Привременог органа.

Донета је и Одлука о начину вршења функције председника, чланова, секретара и заменика секретара Привременог органа, којом је регулисан радно-правни статус односно начин вршења функције председника, чланова, секретара и заменика секретара Привременог органа општине Оџаци.

Решењем о овлашћењу лица за потписивање и располагање средствима са жиро рачуна Буџета општине Оџаци овлашћени су, појединачно,  за пуноважно потписивање и располагање средствима на жиро рачунима општине Оџаци и Општинске управе општине Оџаци Николић Горан, Станишић Милорад, Недељко Вученовић и Бојан Свилар.

Као последња тачка дневног реда, донета су Решења о престанку функција помоћницима Председника општине: Станишић Милораду,Хајду Андрији и Праћа Игору.

 

TOP