Бесплатна школица спорта у општини Оџаци – пример добре праксе

Бесплатна школица спорта у општини Оџаци – пример добре праксе

Покрајински Секретаријат за спорт и омладину је у Апатину одржао дводневни семинар у периоду 17-18.06.2019. године  у оквиру пројекта „Подршка спортским и физичким активностима девојчица - Active Girls“ .

Семинар је отворио покрајински секратар за спорт и омладину Владимир Батез који је истакао значај пројекта „Подршка спортским и физичким активностима девојчица –„ActiveGirls”, који суфинансира Европска унија кроз INTERREG - IPA програм прекограничне сарадње Мађарска – Србија.

На семинару су учешће узели предавачи  са факултета за спорт „Унион“ које је ангажовао Покрајински секретаријат за спорт и омладину,и Драган Величковић, испред групе за развој неолимпијског, школског, универзитетског и рекреативног спорта.

На семинару су се представили представници  спортског савеза општине Оџаци – Јелена Игњатић и Михајло Сујер, који већ дуже време уз свесрдну помоћ локалне власти улажу велики напор како би одржали школицу спорта на територији општине, а све у циљу поспешивања учешћа деце, а тиме и девојчица у спорту. Представници покрајинске владе су препознали рад и труд нашег  спортског савеза, те  су им омогућили да, као пример добре праксе, представе и изложе свој рад осталим општинама – учесницима у пројекту:  Врбас, Мали Иђош, Апатин, Нови Кнежевац и Чока.

 

TOP