Активне мере запошљавања представљене оџачким послодавцима

Активне мере запошљавања представљене оџачким послодавцима

Општина Оџаци и Национална служба за запошљавање организовали су састанак у вишенаменској сали Спортског центра на којем су предузетницима представљене активне мере запошљавања, са циљем да се мере које спроводи НСЗ што боље представе и приближе послодавцима и незапосленим лицима са територије општине Оџаци, малим и средњим предузећима која нису користила активне мере политике запошљавања НСЗ-а.
Презентацији су присуствовали директорка Покрајинске службе за запошљавање Снежана Седлар, директор НСЗ Филијала Сомбор Секула Тањевић, председник општине Оџаци мр Латинка Васиљковић и Свјетлана Нешић из НСЗ Филијала Сомбор.
Презентовано је 12 јавних позива и конкурса НСЗ за 2019. годину који се односе на реализацију финансијских програма и мера активне политике запошљавања у овој години. Такође, предвиђени су и програми који су већ годинама атрактивни, како за незапослена лица, тако и за послодавце, а то су отварање нових радних места и самозапошљавање, за све оне који желе да започну сопствени бизнис.
Према речима директорке Покрајинске службе за запошљавање Снежане Седлар, за реализацију програма и мера активне политике запошљавања у 2019. години опредељено је 4,55 милијарди динара, од којих је из Буџетског фонда за професионалну рехабилитацију и подстицање запошљавања особа са инвалидитетом обезбеђено 550 милиона динара. Истакла је да Национална служба за запошљавање има добру сарадњу са републичким органима, Покрајинском владом и локалним самоуправама Западнобачког округа међу којима је и Општина Оџаци која сваке године издваја средства за смањење незапослености.
Присутнима се обратила и председница општине мр Латинка Васиљковић која се пре свега захвалила присутнима на великом одазиву, напоменувши да општина Оџаци у сарадњи са НСЗ жели да привредницима буде на услузи да помогне у реализацији програма и планова за напредак, као и да створимо што боље предуслове за привредни развој. Политика запошљавања у општини Оџаци треба да доведе до стабилног раста запослености, повећања продуктивности, спречавања искључености са тржишта рада, отварање нових радних места, већег улагања у људски капитал и подстицање социјалне инклузије на тржишту рада. Напоменула је да је општина Оџаци за реализацију мера и програма активне политике запошљавања из ЛАПЗ-а Одлуком о буџету општине Оџаци за 2019. годину определила укупно 6.600.000,00 динара.

TOP