6. Дан спорта у општини Оџаци

6. Дан спорта у општини Оџаци

Спортски центар Оџаци био је домаћин манифестације Дан спорта, која је по 6. пут организована у општини Оџаци. Целодневна манифестација, коју су организовали Спортски савез и општина Оџаци, обухватио је промоцију бесплатних програма спорта, промоције школа спорта у више спортских дисциплина, као и промоцију здравог и активног начина живота.

Више од 600 учесника говори о важности и значају ове манифестације за општину Оџаци. За крај манифестације организована је додела награда најбољим спортистима, спортским екипама и заслужним радницима у спорту, који су својим резултатима и активностима допринели развоју спорта у општини Оџаци.

За најбољег спортисту изабран је Филип Ливаја који се такмичи у ву шу кунг фу, најбоља спортисткиња је Јована Јовичић-фитнес, награду за животно дело добио је Ратко Ристић док је Јована Васиљковић добитница плакете за посебан допринос развоју спорта у општини Оџаци као спортиста репрезентативног ранга. Награде најбољима уручили су председница Спортског савеза општине Оџаци Јелена Игњатић, члан општинског већа задужен за област спорта Небојша Николић, као и Михајло Сујер секретар Спортског савеза.

Управо је Сујер истакао значај бављења спортом и важност улоге коју спорт има у друштву и посебно се захвалио се локалној самоуправи, Јавној установи Спортски центар Оџаци, школама, предшколској установи и удружењу МНРО општине Оџаци, који су дали свој допринос у организацији ове манифестације.

TOP