28 милиона динара за куповину нових комуналних машина

28 милиона динара за куповину нових комуналних машина

Председница општине Оџаци, мр Латинка Васиљковић, са својим сарадницима, данас је званично извршила примопредају нових машина комуналним предузећима наше општине.

Јавно комунално предузеће ″Услуга″ постало је богатије за 11 косачица и једно мултифункционално возиoл, док је ЈКП ″Брестком” свој возни парк обновио са мини багером.

″Како би Јавна комунална предузећа у нашој општини ефикасније обављали своје комуналне делатности из буџета општине издвојена су средства у износу од око 28 милиона динара за куповину 11 косачица, једно мултифункционално возило и мини багер. ЈКП ″Услуга″ је из сопствених средстава купило сву потребну пратећу опрему, чија је вредност 6 милиона динара, док је ЈКП ″Брестком″ удруженим средствима општине Оџаци, у износу од око 4 милиона динара, и својим личним средствима, од милион и тристотине хиљада динара, набавило мини багер који ће им помоћи у обављању њихове делатности″, изјавила је Латинка Васиљковић.

Директори комуналних предузећа Никола Арсић и Нинко Адамовић, захвалили су се председници општине и тиму људи који је помогао и омогућио куповину машина, те истакли да ће од сада, ова два предузећа моћи још боље и ефикасније да обављају своје делатности: “Набавком ове опреме убрзаћемо рад нашег комуналног предузећа, а самим тим пружити ефикаснију услугу нашим суграђанима“, рекао је Никола Арсић директор ЈКП „Услуга. Директор ЈКП „Брестком“ Нинко Адамовић истиче да је набавком багера омогућена велика ефикасност поготово код санације водоводне мреже:“ Овај мини багер ће нам користити првенствено код санације водоводне мреже, за одржавање канала и банкина, као и за одржавање сточног гробља“, рекао је Адамовић.

TOP