Нове наредбе Штаба за вaнредне ситуације

Нове наредбе Штаба за вaнредне ситуације

Поводом Одлуке о увођењу ванредног стања у Републици Србији и мерама Владе Републике Србије о понашању привредних субјеката и грађана Републике Србије за време ванредног стања, Општински штаб за ванредне ситуације Општине Оџаци, у складу са овлашћењима у ванредним ситуацијама, а у циљу праћења стања и координације рада у областима од значаја за функционисање локалне самоуправе, дана 02.04.2020. године, донео је следеће Наредбе:

  1. Забрањује се привредном друштву, другом правном лицу и предузетнику да на територији општине Оџаци, док траје ванредно стање, обавља делатност пружања фризерских и козметичких услуга, педикира, маникира, услуга фитнес клубова и теретана, соларијума, салона за масажу и других услуга неге, одржавања и улепшавања лица и тела код којих је природа делатности пружања услуге таква да захтева близак контакт између пружаоца и корисника услуге, као и корисника услуге међусобно, чиме се повећава опасност од преношења заразне болести COVID-19.
  2. Забрањује се на територији општине Оџаци, приређивање посебних и класичних игара на срећу, осим преко средстава електронске комуникације.
  3. Налаже се свим органима, организацијама, као и другим правним лицима на територији општине Оџаци, која истичу заставу да за време трајања ванредног стања и епидемије проглашених услед појаве и ширења болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 државну заставу Републике Србије спусте на половину копља односно јарбола.
  4. Задужује се Општинска управа општине Оџаци, Одељење за инспекцијске послове и заштиту животне средине да врше појачан надзор над спровођењем мера из тачки I, II и III. ове наредбе
  5. Привремене мере остају на снази док траје ванредно стање проглашено у Републици Србији, односно док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.
TOP