Priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu

Priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu

Vlada Republike Srbije je dana 23.8.2023. godine usvojila Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu, mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata koja se primenjuje počev od 15.9.2023. godine.

Priključenje iz člana ove uredbe moguće je isključivo za vlasnike porodičnih stambenih objekata i vlasnike posebnih delova objekta-stanova (u daljem tekstu: vlasnik), koji su izgradnjom, odnosno kupovinom trajno rešavali svoje stambeno pitanje.

Priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika koji koristi za stanovanje.

Opština Odžaci poziva sve građane koji žive u nelegalnim objektima da preuzmu uputstvo i obrasce sa sajta Opštine, pripreme dokumentaciju i prijave se za ostvarivanje prava na privremene komunalne priključke.

Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne i imovinsko pravne poslove  je pripremilo odgovarajuće obrasce koji se nalaze na sajtu opštine ili se mogu preuzeti na šalteru pisarnice Opštinske uprave Odžaci, u Odžacima, ulica Knez Mihajlova br. 24.
Rok za podnošenje zahteva za privremeno priključenje počinje od 15.9.2023. godine i traje 30 kalendarskih dana. Po isteku ovog roka zahtevi se ne mogu podnositi.
Bliže informacije možete dobiti u Odeljenju za urbanizam, stambeno-komunalne i imovinsko- pravne poslove Opštinske uprave Odžaci, Knez Mihajlova 24, kancelarija broj 26.

 

UPUTSTVO

Zahtev - fizička lica

Zahtev - stambene zajednice

TOP