Predsednik opštine sa saradnicima obišao radove na 4 gradilišta

Predsednik opštine sa saradnicima obišao radove na 4 gradilišta

Opština Odžaci deo je velikog investicionog ciklusa, zahvaljujući kojem se izvode radovi na izgradnji brojnih objekata širom zemlje. Danas je predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić sa saradnicima obišao nekoliko gradilišta u opštini.

Zahvaljujući Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javnom preduzeću Putevi Srbije, koji je prepoznalo potrebe stanovnika naše opštine i izašlo u susret molbi opštine Odžaci, rehabilituju se državni putevi kroz opštinu. Trenutno su u toku radovi na postavljanju prvog od dva sloja asfalta na deonici puta između Lalića i Odžaka u dužini od 7,3 kilometra, ove radove izvodi Vojvodinaput-Bačkaput.

Istovremeno su u toku i pripremni radovi za asfaltiranje državnog puta između Srpskog Miletića i Bogojeva, koje izvodi Vojput iz Subotice. Vredi pomenuti da su ovog leta već završeni radovi na rehabilitacijama puteva kroz Ratkovo, Srpski Miletić i Bogojevo.

Predsednik opštine sa saradnicima obišao je i pešačku stazu od Odžaka prema kanalu Dunav-Tisa-Dunav, koji su u završnoj fazi, a zahvaljujući kojoj će svi stanovnici Odžaka, kao i svi posetioci imati novo, moderno, uređeno i osvetljeno šetalište. Na ovaj način će prirodne lepote naše opštine postati dostupne svima za uživanje u prirodi.

U Odžacima je u toku sveobuhvatna rekonstrukcija objekta koji će postati Kulturni centar, na ovaj način će Odžaci po prvi put dobiti objekat namenjen kulturnim sadržajima poput koncerata, predstva i izložbi. Vrednost radova iznosi 68 miliona dinara, a samo je za radove koji će doprineti akustici prostora planirano 17 miliona dinara.

Svi navedeni radovi za cilj imaju stvaranje uslova za bolji, sadržajniji i uspešniji život stanovnika naše opštine, jer pored savremenijih i bezbednijih puteva, građani opštine Odžaci po prvi put dobijaju Kulturni centar, a izgradnjom pešačke staze po prvi put će kanal DTD postati lako dostupan svima za rekreaciju i uživanje u prirodi.

TOP