Radarski centar Bajša organizovao sastanak sa strelcima na protivgradnim stanicama

strelci 3

Pred novu sezonu odbrane od grada, Radarski centar Bajša organizovao je radni sastanak sa strelcima na protivgradnim stanicama na teritoriji opštine Odžaci.

Sistem protivgradne zaštite na teritoriji opštine sastoji se od devet stanica, a svaku opslužuju po dva strelca koji su prošle godine dejstvovali više puta i ispalili su ukupno 61 raketu.

Predstavnik Radarskog centra Bajša je pohvalio lokalnu samoupravu u Odžacima što je izdvojila sredstva za nabavku protivgradnih raketa, napomenuvši da je i Pokrajina ove godine obezbedila značajna sredstva za kupovinu više od 1.300 raketa koje će biti raspodeljene na tri poligona koja pokrivaju teritoriju Vojvodine.

Sezona odbrane od grada traje šest meseci, od 15. aprila do 15. oktobra, i za taj period strelci od države dobijaju mesečnu naknadu koja iznosi 4.000 dinara i nije povećavana već duži niz godina.

Lokalna samouprava će i ove godine strelce stimulisati, mimo onoga što dobijaju od države sa dva puta po 10.000 dinara u tih šest meseci. Pored raketa koje obezbeđuje država, učešćem na konkursu koji je raspisala Pokrajina dobiјеna su sredstva za nabavku još 68 protivgradnih raketa. 

Takođe planirana je dalja modernizacija sistema protivgradne zaštite nabavkom novih lansera za protivgradne stanice u Laliću i Bačkom Brestovcu.

Prošle godine protivgradna odbrana u opštini Odžaci dejstvovala je tri dana sa ukupno 61 raketom. Samo u jednom danu, 11. jula, kada je širu teritoriju opštine zahvatilo nevreme sa olujnim vetrom, ispaljene su 32 rakete.

seminar 14244

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002