Jubilarni davaoci krvi dobili zaslužena priznanja

slika 1

Stevan Čeliković iz Odžaka je dao krv više od stotinu puta i za to mu je uručeno zasluženo priznanje Crvenog krsta Odžaci. Prvi put je dragocenu tečnost dao kao mladić u vojsci i jedan je od nesebičnih pojedinaca koji krv daruju nepoznatim osobama i time spašavaju ljudske živote.

Čeliković kaže da će biti dobrovoljni davalac krvi sve dok ga zdravlje bude služilo i godine dozvoljavale. Ovaj Odžačanin je do sada dao oko četrdeset litara tečnosti koja život znači.

Putem svog sugrađanina krenuo je i mladi Nebojša Stamenković (21), koji je krv do sada dao sedam puta i dugogodišnji je volonter Crvenog krsta Odžaci, gde je angažovan i kao edukator u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi.

U Klubu mladih Crvenog krsta Odžaci u četvrtak, 5. oktobra, dodeljena su priznanja jubilarnim davaocima krvi iz Odžaka koji su dragocenu tečnost darovali 35 i više puta. Priznanja su im uručili predstavnici Crvenog krsta Odžaci i Službe za transfuziju somborske Opšte bolnice, u prisustvu predsednice opštine Odžaci Latinke Vasiljković.

Crveni krst Odžaci dodelom priznanja jubilarnim davaocima krvi želi da se zahvali tim humanim ljudima koji najskuplji lek na svetu daruju nepoznatom primaocu, kaže sekretar te organizacije Radivoje Radivojević.

Duži niz godina je opština Odžaci bila među najhumanijim sredinama kada se radi o davalaštvu krvi. Poslednjih godina beleži se pad broja dobrovoljnih davalaca, što je slučaj i u celoj zemlji.

U cilju motivisanja novih davalaca i podmlađivanja porodice dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Odžaci u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Sombora edukuje mlade i organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi po srednjim školama.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković uručila je prigodan poklon Stevanu Čelikoviću za 100 puta datu krv, a i sama je dobila zahvalnicu Crvenog krsta Odžaci za podršku koju pruža radu te organizacije.

Priznanja za 75 puta datu krv dobili su: Ivica Pančić i Dragan Mihajlović iz Karavukova, Dušan Škorić iz Bačkog Brestovca, Ištvan Timer iz Bogojeva, Branislav Jokić, Slavoljub Jovanović, Novak Plećaš i Ilija Škrbić iz Bačkog Gračaca i Milorad Savin iz Odžaka.

Za 50 puta datu krv: Radoslav Čugalj, Igor Popović, Vojislav Poznanović i Ljubiša Živković iz Odžaka, Zoran Aleksić iz Karavukova, Branko Pavlović iz Srpskog Miletića i Sava Danilovac iz Deronja.

Za 35 puta datu krv: Zoran Mančić i Zoran Manojlović iz Odžaka, Zvezdan Đurović, Stojan Kostić i Nebojša Vučković iz Srpskog Miletića i Milan Krivošija iz Bačkog Gračaca.

slika 2slika 4slika 51941972042052262272292302011

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002