Rusi dolaze u Ratkovo zbog ribe bas

 117Veliki broj ribolovnih revira na području Vojvodine predstavlja potencijal koji se može pretvoriti u dobru turističku ponudu i promociju celog regiona. “Bager bara” u Ratkovu koja je nastala u napuštenom kopu lokalne ciglane, ima sve uslove da postane atraktivna destinacija za ribolovni turizam. U to se uverio i Konstantin Kuzmin, svetski prvak u lovu basa, vrste ribe po kojoj je ratkovački biser i najpoznatiji.

Poznati ruski ribolovac je obišao “Bager baru” u pratnji svojih domaćina iz Ratkova, a primila ga je i predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković sa saradnicima. 

Kuzmin je bio u sastavu reprezentacije Rusije koja je 2008. godine bila svetski prvak u lovu ribe bas. On je u našu zemlju došao na poziv beogradskog biznismena Branka Aranđelovića, koji se duži niz godina uspešno bavi prodajom ribolovačke opreme u Rusiji.

Aranđelović je nedavno u Ratkovo doveo i Vladimira Gabeleva, svetskog šampiona u sportskom ribolovu i urednika jednog od najpoznatijih ruskih ribolovačkih časopisa, sa ciljem da ribolovcima iz Rusije približi potencijale koje Srbija ima za ribolovni turizam.

U avgustu će u časopisu “Ribolov u Rusiji” izaći reportaža Vladimira Gabeleva o najinteresantnijim terenima za lov pastrmke i basa u Srbiji, u kojoj će deo biti posvećen “Bager bari”. Svoje utiske o poseti ribolovačkim revirima u našoj zemlji Konstantin Kuzmin izneće u jednom drugom ribolovačkom časopisu koji takođe izlazi na celoj teritoriji te velike države.118

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци