Uzmi račun i pobedi 2018

Read More

Održan sastanak Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Odžaci

155Završni ispit i upis u srednje škole bila je jedna od tema sastanka Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Odžaci kome su prisustvovali i načelnik Školske uprave Sombor Borislav Staničkov sa saradnicom, kao i predstavnici lokalne samouprave. 

Ni ove godine ne očekuju se veći problemi oko polaganja završnog ispita jer se radi o već ustaljenoj proceduri sa kojom su sve škole upoznate i spremno dočekuju završni ispit, naveo je načelnik Školske uprave Sombor Borislav Staničkov.

Prema njegovim rečima, procedura je ista kao i prethodnih godina i sa njom su i učenici osmog razreda imali priliku da se upoznaju tokom polaganja probnog završnog ispita. 

Učenici osmog razreda u okviru završnog ispita 14. juna polažu test iz srpskog (maternjeg) jezika, 15. juna test iz matematika, a 16. juna kombinovani test.

Predsednik Aktiva direktora, Vladimir Stančić iz osnovne škole u Karavukovu, ističe da će rezultati završnog ispita biti merilo uspešnosti rada svake osnovne škole, ali da je mnogo važnije od toga da lični rezultati učenika budu dobri, kako bi oni mogli upisati željene srednje škole, jer im to može umnogome odrediti budućnost.

Teme sastanka Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola koji je održan juče u sali Opštinskog veća bili su i planirani radovi na školskim objektima tokom letnjeg raspusta u skladu sa finansijskim planovima, kao i poziv koji su škole dobile za učešće na međunarodnoj konferenciji informacionih tehnologija koju organizuje Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina.

Sastanak Aktiva bio je prilika da se sa aktuelnom problematikom u radu škola upozna i novi član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje, Slobodan Popović, koji je i sam bio prosvetni radnik i dugo godina se kao direktor nalazio na čelu jedne osnovne škole. Popović je istakao da očekuje dobru komunikaciju i saradnju sa školama.

Sastanku Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola opštine Odžaci prisustvovali su i načelnik Opštinske uprave u Odžacima Špiro Šorgić i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Snežana Grujičić.

58 67

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци