Do kraja godine bez problema sa vodosanabdevanjem

Voda koju koriste odžačani iz lokalnog vodovoda ispravna je za piće po analizama Pokrajinskog zavoda za zaštitu zdravlja ali je tvrdoća vode i dalje prisutna. Međutim, za opremu koja će eliminisati povećano postojanje krečnjaka u vodi, Vlada Vojvodine je odobrila oko 60 miliona dinara, a poosao će biti završen do kraja godine.

postrojenja odzackog vodovoda 1

Po rečima rukovodioca vodovoda u Odžacima, Nenada Stamenkovića, ovih dana se rešava pitanje finansijskih sredstava iz kase pokrajine da bi se problem velike tvrdoće vode konačno rešio.

„Analize vode nam radi Zavod za zaštitu zdravlja iz Novog Sada i one pokazuju da je odžačka voda ispravna za piće bez obzira na povećanu tvrdoću. Za opremu koja će eliminisati povećano postojanje krečnjaka, potrebno je oko 60 miliona dinara, a finasiranje je odobrila Vlada AP Vojvodine i ovih dana očekujemo da će biti potpisan ugovor i  da će se pristupiti izvođenju radova, za koje očekujemo da će do kraja godine biti izvršeni“- rekao nam je Nenad Stamenković.

Vodovodi u ostalim mestima odžačke opštine od početka ove godine su prešli u nadležnost JKP „Usluga“ , a u svim mesnim zajednicama je voda iz vodovoda zabranjena za piće zbog povećanog prisustva arsena. U svim mestima odžačke opštine, izgrađene se javne česme sa kojih se meštani snabdevaju vodom za piće i ostale potrebe domaćinstva, pošto je voda iz seoskih vodovoda samo tzv. tehnička voda.

„ U gotovo svim mesnim zajednicama osim Bačkog Brestovca u kojem nemamo još uvek nadležnosti i Deronja, u predhodnom periodu  izgrađene su javne česme i analize koje se rade jednom mesečno pokazuju da je voda sa svih ovih javnih česmi ispravna za piće.Nema povećane koncentracije arsena za razliku od seoskih vodovoda iz kojih  voda za piće nije dozvoljena od 2002. godine. Redovno vršimo analize u zavodima za zaštitu zdravlja u Novom Sadu, Subotici i Somboru“.- rekla nam je Gabrijela Ranđelović , operativac  u JKP „Usluga“ za vodosnabdevanje.

U mesnoj zajednici Deronje nema javnih česmi zbog činjenice da su u funkciji arterski bunari koji  su na dubini od oko 350 metara i do sada se nije pojavio problem povećane koncentracije arsena. Bunari su stari više od trideset godina i redovno se vrše dezinfekcije sredstvima za ovu namenu.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002